"Sin los niños no habría humanidad. Por lo cual, la humanidad se debe a los niños"

(E. Aragón Sr.)

dissabte, 19 de març del 2011

La sordesa infantil

http://ib3noticies.com/20110310_146018-la-sordesa-en-infants.html


Són diverses les causes de sordesa en els infants. Algunes d'aquestes poden ser en patiment fetal, la prematuritat i "complicacions" en una meningitis o en el xarampió.

Es pot saber si un fillet pateix sordesa a partir dels primers dies de vida del bebè. Aquest diagnòstic tant precoç és important per evitar que l'infant pateixi problemes en el seu desenvolupament social, emocional i cognitiu.
El diagnòstic es fa a través d’un examen audiomètric, especialment quan hi ha casos de sordesa a la família, quan la mare ha tingut rubèola durant l’embaràs, si l’infant ha patit meningitis després del naixement, o quan hi ha consanguinitat entre els progenitors.

Com podreu veure al vídeo, la sordesa es pot tractar a partir dels 6 mesos de vida del nen, i si es tracta des de tant prest, l'infant no patirà alteracions en el seu llenguatge (o en cas que les patís, aquestes no serien molt importants).

I, perquè la teràpia sigui el més eficaç possible, és important un diagnòstic a temps.
Per tant, com vam veure a la pel·lícula “Hoy empieza todo”, davant la sospita que un nen pateix sordesa, hem de proposar que se li facin les proves d’audiometria per comença a tractar-la el més prest possible.



Nata·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada