"Sin los niños no habría humanidad. Por lo cual, la humanidad se debe a los niños"

(E. Aragón Sr.)

diumenge, 8 de desembre del 2013

Educació Espanya - Finlàndia

Us deix aquí un vídeo que vam veure a l’assignatura Família i Escola. En ell es resol aquella incògnita que de vegades ens ronda el cap de “Per què Finlàndia obté millors resultats a l’informe PISA?”.



L’eix que vertebra aquesta diferència entre els dos països és que el que tenim diferent no és l’educació sinó la societat en si. A Finlàndia els infants són concebuts com a un TRESOR, i com a tresors que són, se’n té cura. Per això, a la primera setmana d’haver nascut, una assistent social i una infermera visiten la casa a on viu l’infant per saber si té unes condicions òptimes per al seu desenvolupament sa.

Les mares poden tenir fins a tres anys de baixa per maternitat si volen tenir cura del seu fill, o bé si el volen dur a l’escoleta, l’Estat paga aquesta escoleta per a què la mare pugui desenvolupar la seva professió. Molt “semblant” a les setze setmanes de maternitat a Espanya, eh?

Una altra diferència és la cultura del llibre: tothom llegeix a Finlàndia. Es pot llegir una mitjana d’un llibre a la setmana, llibre que es pot obtenir de qualsevol de les biblioteques que hi hagi a Finlàndia. Fins i tot hi ha autobusos – biblioteca que van rodant pels pobles. També igualet igualet a Espanya, que el llibre més venut és el de personatges com Belén Esteban i que el que es fa després de la feina és anar al bar.

Bé, veieu el vídeo si us interessa, esclareix molts dubtes.


Nata·

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada